Before Easter Break

Easter Break is net afgelopen in Engeland. Een weekje later dan in België dus, maar voor Easter Break  van start kon gaan, was het alle hens aan dek. Er kwam een eerste praktische examen aan, ik wou zo veel mogelijk kunnen werken aan mijn essays en ondertussen ook goed nadenken over het inpakken van mijn rugzak omdat ik tijdens de paasvakantie even over huis ga en daarna meteen verder reis naar Ierland.

Stonehenge en Glastonbury

Stonehenge
Stonehenge

Natuurlijk staan mijn weekends hier nooit helemaal alleen in het teken van schoolwerk.  Op 23/03 had de university een 2de tripje voor de internationale studenten gepland. Een busreis met een bezoek aan het welbekende Stonehenge! Omdat het niet gemakkelijk is om tot bij Stonehenge te geraken zonder wagen was dit een super fijn initiatief van de school.

Ik had me Stonehenge wel iets anders voorgesteld, het zijn tenslotte ook maar een hele hoop stenen waar je naar staat te kijken, maar daarom waren ze niet minder impressionant. Het was gewoon jammer dat we echt letterlijk daar waren om er naar te kijken, we kregen geen audio guide en ik moet eerlijk zeggen dat mijn kennis van de lessen Engels in het middelbaar ondertussen wel wat vervaagd zijn.
Ik had stiekem ook gehoopt dat we iets dichter bij de stenen gingen mogen komen, maar daar hebben vorige toeristen zonder veel respect een stokje voor gestoken. Dus hebben we gewoon van het moment gebruik gemaakt om veel groepsfoto’s te maken.

Glastonbury

Na ons bezoek aan Stonehenge gingen we verder richting Glastonbury. Een echte hippie-town bedolven onder de geur van wierook. De winkeltjes zijn langs binnen het beste te vergelijken met de kraampjes op festivals. Ze verkopen allemaal hetzelfde: oorbellen, wierook, t-shirts met een gek figuurtje erop en heel erg veel stenen met elk een andere kracht.

Omdat de stad niet al te groot was, hebben we eerst de heuvel beklommen tot de Glastonbury Tor met een prachtig groen uitzicht.

Music Theatre examen

Zoals ik al zei was het echt alle hens aan dek. Naast mijn essays heb ik voor elk vak ook een praktisch examen. De meeste vallen na de paasvakantie, maar omdat we niet veel tijd meer hebben na de vakantie moesten we nu zo veel mogelijk repeteren. Het examen van Music Theatre viel net voor de paasvakantie op donderdag 11 april. Het was best wel spannend, maar ik had minder zenuwen dan normaal. We hebben onze eigen jukebox musical gemaakt. We zongen alles a capella en zochten voor elk nummer verschillende harmonieën. 1 lied schreven we zelf en begeleidde ik op piano. Shannon schreef de tekst, waarna ik een melodie zocht met begeleiding.
Ik merk wel van mezelf dat ik hier meer durf heb en er gewoon voor moet gaan. Samen met Bree – Kaitlin – Shannon hebben we de laatste dagen enorm hard gerepeteerd en ik denk wel dat ik mag zeggen dat we een mooi resultaat hebben neergezet!

Music Theatre Group
Just after our performance for our practical exam Music Theatre

The B-word

Maart was ook de maand dat de UK Europa zou verlaten. Daarom organiseerde Ildiko, mijn leerkracht van European Theatre en zelf van Duitsland een evenement: Ode To Joy waarbij iedereen iets kon opvoeren m.b.t. de Brexit. Ildiko was zo tevreden van een klasopdracht dat we dit mochten opvoeren. Wederom heel spannend, maar oh zo fijn! Vooral om al de andere studenten eens op het podium hun ding te zien doen. Na zo’n avond blijft het ook een raadsel dat zo iets heeft kunnen gebeuren. Na 4 maanden ben ik nog steeds niemand tegengekomen die graag uit de EU zou stappen…

Windsor Castle & Londen

Processed with VSCO with a8 preset
Windsor Castle

Net voor ik op de Eurostar sprong om even huiswaarts te keren, maakte ik nog een kleine omweg met de trein. Sinds vorig jaar staat deze locatie hoog op mijn to-do list: Windsor Castle. Het weekendverblijf van de Queen en de locatie die het afgelopen jaar extra in the picture stond o.w.v. 2 royal weddings.

Ik bezocht het kasteel – helaas was het vrijdag en was Elisabeth haar weekend nog niet begonnen – en de kapel. Ik vond het kasteel voornamelijk de moeite o.w.v. de grote collectie schilderijen uit The Royal Collection die hier aan de muur hangt. Zo hingen er best veel schilderijen van o.a. Van Dyck, Rubens, een Breughel, etc.

De St. Georg Chapel is waar nog niet zo lang geleden het huwelijk van prins Harry & Megan en dat van prinses Eugenie & Jack Brooksbank (even moeten opzoeken) plaatsvond en waar tot mijn verbazing Henry VIII begraven ligt. 

Windsor zelf was een vrij kleine, schattige stad die duidelijk in teken staat van Windsor Castle. De trein stopt praktisch aan het kasteel en rondom vind je niets anders dan winkels vol met Britse vlaggen en theehuisjes.

Ik sloot de avond in Londen voor een keer niet af met een musical, maar wel met een theaterstuk. Emilia – een theaterstuk van The Globe (Shakespeare) dat gaat over Emilia Bassano, ze schreef poëzie, zou de muze van Shakespeare geweest zijn en als we mogen geloven wat er in het toneelstuk voorkomt zou Shakespeare ook enkele teksten van haar gebruikt/gestolen hebben voor zijn toneelstukken.

img_6365

De voorstelling werd enkel door vrouwen gespeeld en had een vrij zware feministische ondertoon. Soms was het misschien iets te veel “wij haten mannen”, maar ze brachten een enorm sterke boodschap, er zat veel humor in en de monoloog op het einde bracht iedereen meteen tot een staande ovatie.

Na een woelige nachtrust in een hostel was het tijd om op de eerste Eurostar te stappen om de hoogdagen in Geel mee te kunnen maken. Er werd openbaar geschreeuwd bij het weerzien van al mijn vriendjes en veel geknuffeld, maar vooral veel genoten.
Al was het toch weer even aanpassen om in ons Belgenlandje te zijn. Ik wil niet weten hoeveel keer ik ‘onbewust’ links aan het fietsen was en jawel, dat is zeker gebeurd.

Palmenmarkt

Voor ik het wist was het weer tijd om mijn rugzak om te doen, maar nog niet meteen naar Worcester! Ik nam een kleine omweg langs Ierland. Hoe dat allemaal ging, hoor je snel!

Adios amigos!  xxx

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s