Hello Hogwarts

Well, hello there!

I’m so sorry, maar wederom moet ik mijn blog beginnen met een kleine apology. Ik was er echt van overtuigd dat het na 2 weken radio silence weer tijd was voor een blogberichtje, maar blijkbaar is het al iets langer geleden. Whoopsy daisy!

St. Clement's primary school

De laatste week voor progression week (= krokusvakantie) was iets dynamischer in schoolcontext dan normaal. Met Theatre & Education bezochten we de lagere school St. Clement’s C of E primary school.
Samen met de leerlingen van 
year 5 (9-10 jarigen) volgden we een les rond de urban jungle en personificatie, waarna we samen aan de slag gingen in kleine groepjes. Het was de bedoeling dat wij de leerlingen gingen helpen bij het schrijven en opdragen van een gedicht. We deden dit niet zomaar. Binnen enkele weken gaan we bij deze leerlingen een workshop geven en een theatre-in-education performance opvoeren rond The Tudors. Het is de bedoeling dat we tijdens deze examenopdrachten tonen dat we de leerstof goed begrijpen en deze in praktijk kunnen omzetten. Gelukkig doe ik dit niet alleen, maar samen met een groepje superfijne meisjes uit de les waardoor ik er zelfs best naar uitkijk.

Na T&E was het tijd voor de beatboxworkshop tijdens Music Theatre. De workshop werd gegeven door 3 leden van de band ‘5 mics‘. We deden tal van leuke opwarmingsoefeningen, leerden een paar beatboxsounds en begonnen nadien te improviseren. Het was echt een superfijne workshop, de lesgevers waren zo enthousiast en supportive dat iedereen vol zelfvertrouwen deelnam – zelfs ik! Ook al merkte ik bij het thuiskomen dat – op 1 iemand na – er niemand was die er echt iets van bakte (beatboxgewijs), maar dat we wel met de hele groep enorm veel plezier hebben gemaakt (en ik heb weer enkele leuke oefeningetjes kunnen noteren om toe te passen tijdens eigen lessen in de toekomst).

Progression week

Progression week is te vergelijken met de extra-murosweek aan de UCLL. Een vrije week om terug bij te benen met achterliggend schoolwerk. Voor drama studenten een week om workshops te volgen. Ik volgde er 2: Een workshop over audities (die niet echt nuttig was) en een panelgesprek met oud-studenten drama van de universiteit. Ze vertelden over hun ervaringen als pas afgestuurde en hun struggles naar het zoeken van werk in de sector. Maar eigenlijk is progression week voor erasmusstudenten gewoon het perfecte excuus om Engeland nog wat meer te gaan ontdekken en dat hebben we ook gedaan!

Gloucester

Het eerste weekend trok ik samen met Chiara, Malin en Min naar Gloucester. Gloucester is een vrij kleine stad op 45 minuten van Worcester met de trein. Er valt in Gloucester niet enorm veel te zien, buiten de kathedraal, dus begonnen we de dag rustig met heerlijke pannenkoeken voor we richting de kathedraal wandelden. Gloucester Cathedral was echt de moeite waard (en bovendien ook gratis). Ik denk dat we hier zeker langer dan 2 uur hebben rondgewandeld. Nu zijn we niet speciaal naar Gloucester gekomen om deze mooie kathedraal te zien, maar wel voor het klooster. In het klooster  zijn meerdere scènes van Harry Potter opgenomen. Het voelde echt aan alsof we in de gangen van Hogwarts rondliepen. Een vriendelijke gids vertelde ons ook nog enkele weetjes over de periode dat HP hier werd opgenomen en hoe alles te werk ging.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Oxford

Op woensdag ging ik samen met mijn 2 Italiaanse vriendinnetjes Chiara en Eleanora naar Oxford. Het weer zat niet helemaal mee, maar we hebben er wel nog het beste van kunnen maken. Alles wat we wilde zien lag vrij dicht bij elkaar en het was een goed excuus om meerdere dingen ook echt te gaan bezoeken i.p.v. er eens langs te wandelen.

Mits Oxford nu eenmaal bekend staat als studentenstad hebben we een paar bekende universiteiten bezocht. Al waren deze universiteiten eerder populair o.w.v. scènes uit – jawel – Harry Potter. Eerst gingen we langs Christ Church College. De grote hal zou als inspiratie gediend hebben voor de eethal in Hogwarts. Ik had er niet bij stilgestaan dat al deze ruimtes echt nog dagelijks worden gebruikt (en dit bijna non-stop sinds de 16de eeuw!). De grote hal sluit tijdens de middag voor bezoekers en onder het oog van tientallen schilderijen – waaronder Henry VIII – kunnen studenten en professoren rustig een maaltijd eten. Wanneer je uit de grote hal stapt, kom je terecht op de trappenhal die ook weer bekend staan voor HP. Daaruit kwam je terecht in een grote open ruimte die ons naar de kathedraal en het klooster leidde. We slenterden nog even rond door de gangen van de universiteit en probeerden ons voor te stellen hoe het zou zijn om hier dagelijks rond te mogen lopen en te kunnen studeren. Het is toch wat anders dan the University of Worcester of laat staan de Ark in Diepenbeek.

Christ Church College
New College

De tweede universiteit die we bezochten was New College. Tijdens deze periode kan je de universiteit van 14u – 16u gratis bezoeken. We wisten niet goed waar we wel en niet binnen mochten, maar ook in deze universiteit zou Daniel Radcliffe met zijn vriendjes rondgewandeld hebben tijdens de opnames van Harry Potter.

Bodleien Library

Een must do in Oxford is the Bodleien Library. We kregen een korte, maar krachtige tour door een studente. Ze maakte nogal veel gebruik van getallen en nummers om alles duidelijk te maken, maar om een lang verhaal kort te maken is de bibliotheek ooit begonnen met amper 20 boeken en is het nu de 2de grootste bibliotheek van Engeland. Sinds Thomas Bodley (even moeten googlen) in de 16de eeuw de bib heropbouwde met 2500 boeken – allemaal geschonken door nobele vrienden –  is de bib alleen maar blijven groeien. Elk boek/magazine dat uitgegeven wordt in Engeland MOET je kunnen terugvinden in de bibliotheek. Ondertussen kent de bib een collectie van meer dan 12 miljoen boeken en meerdere opslagruimtes in Oxford en sinds kort ook in Swindon. Er rijden dagelijks 2 camions op en af van Swindon naar Oxford met boeken die studenten nodig hebben voor hun studies. De regels die Thomas Bodley opstelde voor de Bodleien Library zijn ook nog steeds van kracht: boeken mogen het gebouw niet verlaten en vuur/kaarslicht gebruiken is nog steeds ten strengste verboden. Je gaat misschien denken – seriously Lore, again?! – maar ook hier is een Harry Potter referentie. De library is ook de library van Hogwarts en voornamelijk the restricted section zie je hier goed in terugkomen.
Naast de library bezochten we ook de Divinity room. Hier werden vroeger lessen gegeven en examens afgenomen. Vandaag wordt het gebruikt voor feestelijke gelegenheden of als decor voor films. Achter de deur die je ziet op de foto van de Divinity room werd een scène uit The Favourite gefilmd. Ik mocht snel eens gaan piepen en herkende de kamer meteen – leuk! Daarnaast werd deze kamer ook gebruikt voor – je kan het al raden – Harry Potter. De kamer werd gebruikt als the infinity room (ziekenboeg) van Hogwarts en McGonagall leerde de leerlingen hier dansen voor The yule ball.

Alice in Wonderland

Nu draait Oxford gelukkig niet enkel rond Harry Potter, Oxford is veel meer dan dat. Naast prachtige architectuur en leuke winkels zoals de gigantische boekenwinkel Blackwell’s Bookshop (met meer dan 250.000 boeken) is het ook de plaats waar Lewis Caroll voor het eerst het verhaal over Alice in Wonderland vertelde aan Alice Lidell (de dochter van de dean van Christ Church College) en waar J.R.R. Tolkien en CS Lewis (schrijver van The Chronicles of Narnia) studeerden en woonden.

More Oxford

Londen

Progression week afsluiten kon op geen betere manier dan met het bezoek van mijn liefste vriendinnetjes in Londen. En, amai, dat deed zo veel deugd! Ik heb gewoon kunnen genieten van een weekend vol lekker eten en drinken, met veel street art, maar vooral met elkaar. Mijn batterijtjes zijn weer helemaal opgeladen.

Essays, Porto, Dodie en Bristol

Essays

Nu progression week voorbij is, voel je wel meteen de stress terugkeren. Het eerste essay moet binnen enkele dagen binnen, de opbouw voor onze praktijkexamens gaat van start en iedereen heeft het gewoon zo geweldig druk dat we niet weten wat eerst te doen.

Porto
img_5414

Toch kon ik nog wat tijd vrij maken voor een tripje naar Bristol en nam Min ons even mee naar Porto, door ons uit te nodigen om samen een fles Porto – uiteraard – uit Porto leeg te drinken. Het was super gezellig en ik begin stilletjes aan ook wel echt te voelen dat er  vriendschapsbanden beginnen te ontstaan met deze meisjes. We hebben elkaar gevonden!

Dodie

Op 14 maart ben ik na mijn lessen snel de trein opgesprongen richting Birmingham om naar een optreden te gaan van Dodie. Dodie is een Britse singer-songwriter, die ik al een hele tijd volg op Youtube. Sinds kort heeft ze haar eerste EP uit. Ze begon haar tour in De Roma in Antwerpen, maar toen zat ik al in Worcester, waardoor ik zonder nadenken gewoon een ticket voor mezelf gekocht heb in Birmingham toen ik nog in België was. Gelukkig geen seconde spijt van gehad!

2019-03-14 21:55:30.780
Dodie – O2 Birmingham
Bristol

Op zondag gingen we naar Bristol, een fijne stad met veel street art. Banksy zou hier vandaan komen en je kan hier dus ook meerdere werken van hem terugvinden. Ik ken hem sinds 2009, toen ik een boek over hem kreeg van mijn meter. Ik keek dus echt enorm uit om een paar echte Banksy’s te kunnen zien. We hebben nu vooral enkele oudere werken van hem gevonden, maar ik heb me al voorgenomen om nog eens terug te keren op een zonnige dag doorheen de week zodat ik iets meer tijd heb om in Bristol rond te wandelen. Op zondag rijden de treinen niet zo vaak, waardoor we nogal laat in het centrum waren. Daarnaast hadden we ook alles buiten gepland omdat de zon zou schijnen, maar daar mag je dus niet op rekenen in Engeland. We hebben het niet aan ons hart laten komen en toch een fijne, maar korte dag gehad! 

Voor dit weekend staat er weer een uitstap met de universiteit gepland. Op zaterdag gaan we naar Stonehenge en Glastonbury. Ik ben heel benieuwd!

Talk to you soon xxx

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Papie schreef:

    Een mooi verhaal, aangenaam om te lezen. Ik vind het fijn dat je dat allemaal kunt meemaken en beleven Lore. Geniet er nog maar van en veel succes en plezier nog. X

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s