Spring has arrived!

Hello my darlings!

Here I am again en ja, I know, ik heb weer lekker lang op me laten wachten. Het is hier gewoon zo leuk dat ik de tijd uit het oog verlies. Ondertussen zit ik al een maand(!!!) in Worcester. Het is zeer cliché om te zeggen, maar de tijd vliegt! Niet normaal.

Sinds vorige week probeert de zon hier in Worcester door te breken. Helaas moest ze er hier wel iets harder voor werken dan in België, maar de laatste dagen zijn in ieder geval al heel aangenaam geweest!

Ik probeer elk weekend te vullen met leuke uitstapjes en als dit niet lukt, is er nog altijd het mooie Worcester om te ontdekken of om – uiteraard, ahum – voor school te werken. Gelukkig zijn de lessen enorm interessant. Wanneer ik thuis kom ligt er altijd een notitieboekje klaar om alle oefeningen en weetjes te noteren, zodat ik ze zeker niet vergeet en later eventueel zelf kan toepassen en uitproberen tijdens mijn eigen lessen. Wat houden die vakken nu net in? Wel ik volg hier 4 vakken. Elke les duurt 3-4 uur, maar daarnaast wordt er best nog veel van ons verwacht: repetities, groepswerken, leesopdrachten… Gelukkig heb ik enkel les op dinsdag en donderdag, waardoor het meestal nog wel lukt om een moment te vinden waarop iedereen kan. Het hoort er natuurlijk ook gewoon allemaal bij en om het met een positieve noot te bekijken, is het wel een leuke en goede manier om klasgenoten beter te leren kennen.

European Theatre is een vak dat zich richt op Europese theatermakers. Momenteel gaan de lessen vooral over Pina Bausch, een Duitse danseres en performer. We leren niet enkel over haar werk, maar gaan het ook zelf beleven en ervaren aan de hand van oefeningen en opdrachten. Ook al gaat deze les voornamelijk over dans, beweging en het lichaam, toch moet je geen groot danstalent zijn (zoals mezelf) om aan de praktische opdrachten deel te nemen.

Theatre & Education lijkt wel een onderdeel van PKV te kunnen zijn. In deze les wordt er een onderscheid gemaakt tussen drama- en theatereducatie. Hoe kan je drama toepassen in een gewone les of hoe kan je aan de slag gaan met een toneelstuk dat problemen in de maatschappij aankaart in je lessen. Momenteel bekijken we de verschillende opties. We gaan de lessen ook in de praktijk mogen omzetten binnen enkele weken op een lagere school. Spannend!

Acting for the stage is een ontzettend leuk vak waarbij we alle aspecten bekijken van het acteren op het podium. Totaal niet te vergelijken met een toneelles als ik altijd gehad heb, maar zo inspirerend. Het is vooral voor deze lessen dat mijn notitieboekje klaar ligt om alles neer te pennen.

Music Theatre gaat zoals de naam het zelf zegt over muziektheater in zijn breedste vorm. Van opera tot jukeboxmusicals tot beatbox. Na onze eerste les mochten we al meteen een repetitie bijwonen van de opera Cavalleria Rusticana, gevolgd door een masterclass zang van de regisseur. Wie geïnteresseerd was mocht zelfs als examenopdracht deelnemen aan de opera in het ensemble. Aanlokkelijk aanbod, maar ik heb er toch voor gekozen om Engeland eerst wat beter te gaan verkennen. Volgende week staat er een beatboxworkshop op het programma – ik ben heel benieuwd! En 2 weken geleden zijn we naar de musical American Idiot gaan kijken in Great Malvern. Een zeer leuke ervaring – zeker omdat ik enkele jaren geleden voor een uitverkochte ticketbooth stond in Londen.

Het weekend dat hierop volgde was vrij rustig. Voor een keer waren er geen tripjes gepland. Schoolwerk en iets minder goed weer namen de overhand en het bleef dus bij een rustig weekendje Worcester. Bestaande uit: een nieuwe pub ontdekken, gaan bowlingen met een grote groep internationale studenten en een eerste poging tot een sunday roast.

Een sunday roast is een Engelse traditie waarbij vrienden en familie op zondagmiddag samenkomen om te lunchen en te drinken. De roast bestaat normaal uit vlees, yorkshire pudding, groentjes, jus… 

img_3358

Helaas was de vegetarische variant al op en moesten we iets anders van de kaart kiezen, geen echte sunday roast dus, maar de sfeer zat alvast helemaal goed. De roast sloten we af met een bezoekje aan Fort Royal Park. De zon zorgde ervoor dat je op de kleine heuvel een mooi uitzicht had op The Malvern Hills en over een zonovergoten Worcester.

De volgende uitstap was helaas iets minder. Een plotse allergische reactie op het wasmiddel dat Vivien gebruikt zorgde voor een bezoekje aan de GP. Bij ons beter gekend als een huisarts. Een afspraak bemachtigen bij een GP is moeilijk. Bellen doe je best stipt om 8u30 of je komt er niet meer in. Gelukkig ligt de praktijk op 5 minuutjes hier vandaan. Helaas kon ik niet meteen terecht. Ik moest me eerst registreren en de volgende dag mocht ik langskomen. 2 dagen later had ik dan eindelijk een afspraak. De arts was heel lief en schreef me medicatie en zalf voor. De manier van afspraken maken is misschien niet de meest logische, maar hun consultaties zijn wel gratis. Ik bespaar jullie de foto’s van deze uitstap. 😉

Bath

Gelukkig werkte de medicatie al binnen 24 uur en kon ik nog wel toonbaar mee op uitstap naar Bath. De universiteit organiseert per semester 2 uitstappen met de internationale ambassadors. Zij namen ons mee naar de Roman Baths en lieten ons dan Bath ontdekken. Bath is een prachtige stad, zoals Laura zegt is de stad nogal fifty shades of beige. Want jawel, alles ziet er hetzelfde uit, maar dat maakte het net zo mooi! We maakten een wandeling rond de bekendste bezienswaardigheden en botsten vol enthousiasme op het Jane Austen Museum. Een klein, maar leuk museum waar ons werd verteld over het leven van Jane, haar familie, haar boeken, haar leven in Bath… Heel interessant en leuk, want het was een vrij interactief museum. Ik kon het dan ook niet laten om een exemplaar van Persuade mee naar huis te nemen. Een boek dat Jane Austen schreef in de periode dat ze hier geleefd heeft mét een originele stempel als bewijs dat hij in Bath gekocht is.

London Fashion Week

Na Bath was ons weekend nog niet voorbij, samen met Melissa ben ik London Fasion Week gaan verkennen. Een leuke ervaring, maar toch iets waar ik meer van had verwacht. De locaties van de shows vinden was moeilijk, maar het is ons toch een keer gelukt waarbij we een glimps van Suzy Menkens (Vogue magazine) hebben kunnen opvangen. En jawel, ik hoor iedereen al denken: die zit om de 2 weken wel in Londen zeker? Jup! Best onbewust eerlijk gezegd, maar mij hoor je niet klagen!

Girlsnight en Malvern Hills

img_4114

Dit weekend heb ik samen met enkele internationale studenten een girlsnight gehouden. Lekker eten en goedkope – veel te zoete – cocktails waren een perfecte combinatie om elkaar nog beter te leren kennen en nog wat plannen te maken voor komende tripjes. Waardoor we op zaterdag zijn gaan ‘hiken’ op de Malvern Hills. Best een pittige heuvel om op te geraken, maar het was wel enorm leuk en zo de moeite!  Iets wat ik zeker nog meer ga doen tijdens mijn periode hier in de UK.

Stratford-Upon-Avon

Zondag ben ik met Melissa naar Stratford-upon-avon geweest. Een stad die gekend staat als de geboorteplaats en woonplaats van Shakespeare. We genoten van de zon, wandelden langs de rivier, kwamen langs de kerk waar Shakespeare begraven ligt en aten eindelijk onze eerste echte vegetarische sunday roast in de tuin van een pub met de zon op onze snoet. Heerlijk! Het verdict op de sunday roast: het was oké. Ik was er zelf niet de grootste fan van, maar het was wel lekker. Alleen nogal zwaar.

Voor de komende weken staat er een beatboxcursus op het programma, een tripje naar Oxford, ik start met het schrijven van enkele essay’s in de hoop dat deze mooi op tijd klaar zijn en dan is het voornamelijk uitkijken naar het bezoek van mijn allerliefste vriendinnetjes in – jawel – Londen.

Talk to you soon xxx

Lore

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Paps schreef:

    Wat een mooi verslag alweer. Geniet van deze prachtige tijd in UK. dochter.😘👍🏻

    Geliked door 1 persoon

  2. Mia Vaneynde schreef:

    Wat voelen wij ons blij om te vernemen hoe gelukkig jij daar bent .Wat een mooi en indrukwekkend verhaal. Uit de opera Cavalleria Rusticana speelden wij vroeger in de orkestklas met mijn vioolklanken een héél mooi muziekstuk . Vele groetjes van Bompa, Bomma en nonkel Dirk…..

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s